Search found 5 matches

by Brittain G
Fri Sep 09, 2016 8:06 am
Forum: TunerStudioMS
Topic: Question about TPS/load
Replies: 0
Views: 34120

Question about TPS/load

I was wondering, if you have set the parameters for TPS load table and have MAP versus TPS for LOAD: set to "0" so you are running only TPS. Do the load values in the shift table now represent the percentage of throttle open? (30kpa = 30% tps)

Thank you.
by Brittain G
Wed Aug 31, 2016 7:30 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: 4r70w new install, shfting problems
Replies: 4
Views: 9331

Re: 4r70w new install, shfting problems

So... I have it shifting fairly well. Still needs a little tuning. 1st, 2nd, 3rd and TCC work like they should. When it shifts ti 4th the tcc is not unlocking and 4th is neutraling out. I have pulled the valve body and checked the usual suspects. Mechanically it seams to be all there. I have the tcc...
by Brittain G
Mon Jul 04, 2016 9:11 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: 4r70w new install, shfting problems
Replies: 4
Views: 9331

Re: 4r70w new install, shfting problems

Went through VSS and made sure I had no noise and it looks like it is working as it should. Does anybody have a 4r70w base tune working on the 5.2 code? I will sit down with the manual again this afternoon but after a few times through it just starts looking like stereo instructions. :? I have a deg...
by Brittain G
Sun Jul 03, 2016 3:36 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: 4r70w new install, shfting problems
Replies: 4
Views: 9331

Re: 4r70w new install, shfting problems

Thank you, that did help. I ran a couple more logs and my speed reading are inconsistent. Going to review my VSS circuit and make sure that is working as it should.
by Brittain G
Sun Jul 03, 2016 1:16 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: 4r70w new install, shfting problems
Replies: 4
Views: 9331

4r70w new install, shfting problems

I just got my car moving under it's own power and could use a little help. I am new to the world of tuning and still making sense of the logs. I plan on getting a wide band O2 sensor so right now just need some advice on my transmission. Here is what I'm running. 1968 mercury cyclone with 302 GM TBI...