Search found 12 matches

by Buickv6
Mon Oct 26, 2015 4:40 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Speedo Output
Replies: 5
Views: 3897

Re: Speedo Output

Lance,

Have tried the new INI and my speedometer now shows in km/hr :D , once again thank you very much for sorting it out so quickly. I appreciate the support you provide for mshift users.

Cheers
by Buickv6
Sun Oct 25, 2015 9:51 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Speedo Output
Replies: 5
Views: 3897

Re: Speedo Output

Lance,

Thanks for doing that so quickly, will download new code and upload into mshift controller when I get home form work. It is 3.20 am, Monday morning and I am getting ready to go to work so I will let you know how it goes a little later on after I get home from work.

Cheers
by Buickv6
Sun Oct 25, 2015 8:40 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Speedo Output
Replies: 5
Views: 3897

Speedo Output

Lance, I need some help with the Speedo Output (spare port 0). I am running a 4L60e gearbox with Mshift code 5101ii. I need the speed to be in km/hr. I have set the SI Lengths to be activated. In TunerStudio MS 2.6.19 the speed is shown in km/hr and the indicated mshift speed appears to be correct. ...
by Buickv6
Sat Jun 27, 2015 6:42 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance,

Did not have the jumper for GPI1-PE1 installed causing it to default to table 2, thanks again for your help.
by Buickv6
Sat Jun 27, 2015 6:17 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance, Thanks for looking at this for me, sorry i did not see it was switched to table 2 never looked there as pin 5 (circuit GPI1) has no wire in the GPIO amp seal in that spot and I am not using the switch function. Maybe I stuffed up when I built the circuit. Will try to find out why this is? Che...
by Buickv6
Sat Jun 27, 2015 6:35 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance, The issue concerning the downshift appears to be fixed so thanks for that. I now have another question as I need help figuring out why mshift appears to not be shifting at the correct speed according to my shift table. In my log you can see at - @ 676.009, 31.5 avload (mshift), 99.1 km/hr (ms...
by Buickv6
Wed Jun 17, 2015 10:30 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance,

Here is a screenshot of the error
by Buickv6
Wed Jun 17, 2015 9:48 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance,

Loaded the new code to the gpio and then went to load the ini file and i get the following message -

A problem was encountered loading the project mshift : Reported error, invalid ini row in loaded ini (turbo baud), root problem:0
by Buickv6
Wed Jun 17, 2015 7:20 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance,

Thanks for that i will load the new code and ini file and use it in the car tonight and let you know how it goes.
by Buickv6
Wed Jun 17, 2015 5:29 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Downshift Tuning
Replies: 16
Views: 8958

Re: Downshift Tuning

Lance, At 409.727 the log shows that the current gear is 1. The average load (mshift) is 27.7 and the rpm is 1074.0 while the speed is 81.8 kph. Looking at my shift table 1 @ 30 kpa load and at 80 kph the transmission should still be in 4th gear, or am i reading the table wrong? I do have rev limiti...