Search found 42 matches

by Ap67et10
Sat Oct 18, 2014 2:19 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Put Trans in Neutral won't shift till stop
Replies: 13
Views: 10028

Re: Put Trans in Neutral won't shift till stop

yeah because having to come to a stop to get the trans to engage in the middle of the race track is so much better.....
by Ap67et10
Tue Sep 16, 2014 10:46 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Put Trans in Neutral won't shift till stop
Replies: 13
Views: 10028

Re: Put Trans in Neutral won't shift till stop

Also, I currently have the settings in gpio to ignore lever errors and no rpm checking. I still get random issues (typically if I manually select a gear and hold it for a long period of time) when I go to shift and it'll disengage as if I shifted to neutral. I then have to find a place to stop, cycl...
by Ap67et10
Tue Sep 16, 2014 10:42 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Put Trans in Neutral won't shift till stop
Replies: 13
Views: 10028

Re: Put Trans in Neutral won't shift till stop

I have had this happen many times while driving my truck. I have a Lokar shifter that has a reverse detent, but can be pushed directly into neutral (like most all cars with a floor shifter). Currently I use the shifter manually if I want to select and hold a gear. I do not have padel/button shift se...
by Ap67et10
Tue Sep 16, 2014 10:33 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: How to calibrate CAN1 coolant thermister?
Replies: 4
Views: 4447

Re: How to calibrate CAN1 coolant thermister?

I ran into this problem a few months ago and posted a thread on it here. I also contacted James and Phil about it and they said MS3 does support CAN based calibration, however it was a method that Phil and James developed and is not supported with Megashift apparently, so you have to connect directl...
by Ap67et10
Mon Jun 30, 2014 4:18 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: no gear changes..stays in first.VSS ISSUE.Thoughts please
Replies: 11
Views: 6019

Re: no gear changes..stays in first

I found that VSS can cause all kinds of problems. No shift is one of them. It looks like you uploaded the MS2 tune, not the GPIO tune. Do you have a datalog you upload also?


Andrew
by Ap67et10
Thu Jun 26, 2014 1:25 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Can't get VSS1 to read on MS3
Replies: 3
Views: 3144

Re: Can't get VSS1 to read on MS3

Got some info from James on this. I now have a slightly better understanding of what I am looking at when viewing an ini!


Andrew
by Ap67et10
Thu Jun 26, 2014 9:56 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Can't get VSS1 to read on MS3
Replies: 3
Views: 3144

Re: Can't get VSS1 to read on MS3

Got it up and running. I never changed the default setting from 8 bit to 16 bit. I didn't see anything in any documentation that I read (maybe I didn't find the right piece of info) that indicated it needed to be 16 bit. And my knowledge code and how everything communicates is still quite limited, s...
by Ap67et10
Tue Jun 24, 2014 4:54 pm
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: Can't get VSS1 to read on MS3
Replies: 3
Views: 3144

Can't get VSS1 to read on MS3

I have set up all the VSS stuff in MS3, but can't get any reading over CAN. It will show what GPIO is reading when I click on the "speedo" gauge, but I can't get VSS1 to read anything. In the same settings I have setup current gear at 12 offset which works great. Looking in the ini it show...
by Ap67et10
Mon Jun 16, 2014 10:31 am
Forum: MegaShift Transmission Application
Topic: 4L80E code
Replies: 156
Views: 83325

Re: 4L80E code

Guillaume, Dave (mill3833) was also having this problem. I too have experienced this issue also with the -99 and error 33 as shown on your datalog along with mine and Dave's too. In this thread http://www.msgpio.com/forums/viewtopic.php?f=4&t=829&start=10 dave mentioned turning off lever err...
by Ap67et10
Sat Jun 07, 2014 5:18 pm
Forum: TunerStudioMS
Topic: MS3 with CAN pass-thru issues
Replies: 19
Views: 20597

Re: MS3 with CAN pass-thru issues

Come over here: http://www.msextra.com/forums/viewtopic.php?f=131&t=54484&p=404007#p404007 and read the info present and give your current situation with the MS3pro and GPIO over CAN issues to help sort these problems out. BTW I think you are having a drop out problem like I did with the VSS...